Clowner utan Gränser startar projekt för syrier på flykt i Libanon

Skribent:

Clowner utan Gränser har sedan 1996 arbetat med att sprida skratt och hopp till människor som på olika sätt lever i utsatthet. Med stöd från Svenska institutet och SIDA start de nu projektet ”Förändring genom kreativitet” för syrier på flykt i Libanon.

Ett pressmail berättar:

I utsatta miljöer präglade av oro och våld växer sig redan befintliga maktstrukturer starkare. Diskriminering av kvinnor och bristen på jämställdhet och jämlikhet är ett globalt problem. I områden där människor på flykt från Syrien lever i Libanon blir situationen allt mer akut. Syriska kvinnor i landet riskerar att utsättas för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld och barnäktenskap. Även syriska män lever i en utsatt situation vilket leder till att många lever under stark psykosocial stress. Det vill Clowner utan Gränser förändra! Tillsammans med den lokala organisationen Beirut DC arbetar vi därför med och för människor på flykt för att med hjälp av konst och kreativitet förändra deras livssituation.

18 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *