Kärleken, den rår inte terrorismen på…

Skribent:

(Kärleksmanifestation, Sergels Torg, Stockholm – 9 april 2017 foto: webbkameror.se)

Fredagen den 7 april 2017 kl 14:53 kommer för all framtid att vara en del av våra historieböcker och vårt medvetande. På Drottninggatan i centrala Stockholm drämde med stor kraft en kapad lastbil in i Åhléns, fyra människor dog och ett 15-tal skadades. Den stora sorg som denna attack lämnar efter sig, kom att kännas långt utanför tullarna…

Men då i det läget i all outsinlig sorg kom flödet i sociala medier att fyllas med bilder bl a på polisbilar som fått mängder med blommor lagda på sig och på attentatsplatsen lades det ut blommor i överflöd. Dessutom erbjöd sig boende i Stockholm under hashtaggen openstockholm att ställa upp med bl a boende och transport bl a för de turister som satt fast i innerstan pga att kollektivtrafiken stängts ned i säkerhetssyfte. Något värmande höll på att hända, och det spred sig fort som det ju gör med de sociala medierna…

Och idag två dagar senare hålls en manifestation på Sergels Torg, Stockholm med tiotusentals människor på plats – en sällan skådad syn ja en kärleksmanifestation. Det värmer verkligen i hjärtat att se, även om jag inte är där så känns det som man är det. Och att om nu syftet bakom attentatet var att få rädslan och misstänksamheten att ta överhanden, så misslyckades det. Ty kärleken, den rår inte terrorismen på. Det är en bestående tanke, när jag ser TV-bilderna med ett enormt folkhavet på Sergels Torg rullas ut denna soliga söndagseftermiddag….

9 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *