Fleet Foxes till Sverige

Skribent:

Fleet Foxes kommer till Sverige 3 december 2017, till Stockholm, Annexet.

Ett pressmeddelande:
Med sakrala ljudbilder som lyfts upp av en gyllene stämsång spelade sig Fleet Foxes in i våra liv under slutet av 00-talet. Om det var den sammanflätade sången, de finstämda akustiska gitarrerna eller låtarna i sig som fick oss på fall går inte att säga – men föll pladask, det gjorde vi. Efter en tids frånvaro från scenerna blev det tidigare i år klart att Fleet Foxes kommer att göra en storartad återkomst med både nytt album och världsturné i år. Den 16 juni släpper Fleet Foxes sitt tredje studioalbum ”Crack-Up”, vilket blir deras första nya album på hela sex år. Med den nio minuter långa förstasingeln ”Third of May / Ōdaigahara” i hand går det även att konstatera att det mycket väl kan bli deras bästa. Nu har vi den stora äran att meddela att Fleet Foxes kommer till Sverige för en spelning på Annexet i Stockholm den 3 december.

Fleet Foxes bildades i Seattle år 2006 av vännerna Robin Pecknold och Skyler Skjelset, men kom snabbt till att bli ett fullt band. Rollen som huvudsaklig låtskrivare och frontperson tog Pecknold på sig, och bandet har i mångt och mycket kommit att förknippas med Pecknolds spröda röst och fina arrangemang. Nära ett decennium sedan debuten släpper Fleet Foxes nu alltså ett nytt album, som enligt Robin Pecknold själv tar vid där progressiva ”Helplessness Blues” slutar. När bandet landar på svensk mark i december kan ”Crack-Up” med största sannolikhet vara en favorit som förgyllt både sena sommarnätter och kyliga höstdagar.

5 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *