Helkväll med Weeping Willows

Weeping Willows på Globen
Betyg 3

Först var det sagt en konsert i Globen, den sålde slut. Då bokades en extra show på eftermiddagen in, och även den sålde slut. Då bokade man in en tredje show, dagen innan, men då hade alla som ville få biljetter, fått biljetter så där gick försäljningen trögt. Premiären ikväll är den som inte är slutsåld, finns rätt många platser över. Det är lite synd att det blev lite för giriga, för det är först till de två sista låtarna som det blir lite drag och respons från publiken.

Weeping Willows har med sig Gävle symfoniorkester på scenen och dom är med på alla låtar utom en. Anledningen till showen är att Weeping Willows vill fira att det är 20 år sen de släppte den första ”Broken Promise land” och första halvan av konserten spelas låtarna från den skivan, i samma ordning som på skivan. Det innebar att your eyes framfördes live för första gången, det är en låt som varit begravd sen första skivsläppet. Det vi bjuds på är överdådiga versioner av Weeping willows låtar, innan kvällen har vi fått höra 26 låtar låtar, och första singeln ”Broken Promise Land” två gånger. Enligt ryktet från bandets början kunde dom sjunga så att vuxna män gråter, och även kväll kan du köpa en näsduk som merchandise. Det är vackert, lite svalt och det blir en distans. Magnus Carlson tar i, och han sjunger bättre idag är när skivan spelades in 1997, men ändå när han inte ända fram. Han viftar med händerna för att få lite energi från publiken, men responsen är också sval.

Popmusik med symfoniorkester kan lätt hamna i facket för James-Bondmusik och det här händer även här några gånger, samtidigt är Weeping Willows gjord med mycket stråkar och orkesterarrangemang. Ändå känns kvällen som ganska lång. Magnus Carlson skämtar om att alla som bokat bord på någon restaurang till 21.30 måste boka av. Det räcker inte så utan samma råd gäller även för den som bokat något annat innan 23 denna kväll.. Klockan slår 22.40 innan det är slut. Det känns långt, rådet kill your darlings, så hade det kunnat blivit mer energi i spelningen. Ändå är det ett habilt hantverk som sker. Jag är mätt som om jag käkat mig mätt på efterrätter, lite lätt illamående och sugen på något salt. Avståndet från Kvarnen till Globen är inte så långt, men det har varit en tjugo års resa för Weeping Willows. Kvällen och första skivan inleds med samma ord, ”So its over” och det är en sak vi kan vara säkra på. Det här är inte över, bara en milstolpe i deras karriär, och något de kan berätta för barnbarnen, vi bokade Globen tre gånger, och det kom massor av folk.

Låtlistan:

So it’s over
Under suspicion
I didn’t know
Blue and alone
I’m failing in love
Your eyes
Broken promise land
Echoes of your breath
Eternal flames
Good night moon
Louisa
Try it once again
(Paus)
Tomorrow became today
Grains of sand
The burden
The world is far away
While I’m still strong
Go find your happiness
It takes a strong heart to love
Lovers never say goodbye
Too late for us
The moon is my witness
My love is not blind
(We’re in) different places
Wait for love to grow
Touch me
(Extranummer)
Broken promise land

31 mars, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *