2018 blir ett stort år för blockbusters

Vi närmar oss vårens och sommarens filmsäsong som alltid för med sig en hel del blockbusters med stor budget. Även om det finns mycket att se fram emot under de kommande månaderna ser det redan ut som att 2018 kommer att bli ett ännu större år för storfilmer. Här är en titt på några av storfilmerna som är på gång till nästa år.

“Avengers: Infinity War”Nästa ”Avengers”-film kan vara den största superhjältefilmen hittills. Vi får se flera andra under 2018, bland annat ”Ant-Man and the Wasp”, ”Deadpool 2” och ”Aquaman”, men ”Avengers: Infinity War” är tänkt att föra Marvel till en helt ny nivå när det gäller storleken och omfattningen av det sammanhängande universumet. Just nu består skådespelarlistan endast av Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Chris Evans och Mark Ruffalo, och de kommer förmodligen att utgöra huvudtemat. Det finns också rykten om att fler än 50 superhjältar är med, vilket gör detta till ett obeskrivligt ambitiöst projekt. Vi har ingen aning om hur de ska få in så många karaktärer, men oavsett hur det görs kommer ”The Avengers” att se små ut.

“Fantastic Beasts And Where To Find Them 2”


Kritiker tenderade att vara överens om att J.K. Rowlings ”Fantastiska djur och var man hittar dem” var ganska spektakulär. Uppföljningen till ”Harry Potter”-serien, som utspelar sig cirka 70 år före Harrys tid på Hogwarts, var ett triumferande äventyr som utforskade trollkarlssamhället i början av 1900-talet i New York. Vi vet inte så mycket om uppföljaren ännu, men då det talas om att en ung Dumbledore kommer att göra ett framträdande blir detta säkert en stor händelse.

“Jurassic World 2”


”Jurassic World” återupplivade den ikoniska Michael Crichton-sagan med stjärnan Chris Pratt, och i slutändan blev den en av de mest inkomstbringande filmerna genom tiderna. Det är en tuff sak att följa upp, men vi får se om uppföljaren kan matcha den under 2018. Den här gången kommer filmen att regisseras av J.A. Bayona med ett manus av författarna till ”Jurassic World.” Många av de gamla skådespelarna återvänder, inklusive Bryce Dallas Howard, och om den är hälften så bra som sin föregångare kan du satsa på att den blir en enorm framgång.

“Deadpool 2”


”Deadpool” var en sådan hit att en del tyckte att den förtjänade en Oscarsnominering. Den har även en unik möjlighet att få en stark uppföljare. Wolverine har varit ansiktet på X-Men i nästan två decennier och nu behöver de hitta någon annan som kan bära facklan. Den första Weapon X har lett vägen för filmer och spel när det gäller comic-hjältar. I en värld av online-spel, där superhjältar ofta används för att göra filmerna mer intressanta visar en webbplats med några av de största kasinospelen att Wolverine är en av endast ett fåtal som har en solofilm. Men nu när Hugh Jackman har gått i pension som medlem av X-Men verkar det passande att fylla hans roll med en annan tidigare medlem av vapen X-programmet, Deadpool. Detta är en uppföljare som kan lägga grunden till årtionden av franchise om den är framgångsrik.

“Han Solo: A Star Wars Story”


Orden ”Star Wars” är allt du behöver för att förstå varför detta kommer att bli stort. ”Rogue One” visade att ett Star Wars-sidoprojekt kunde vara framgångsrikt, och en annan spin-off baserad på Han Solos live skulle spränga dagens publikrekord. Filmen har kastat den relativt okända Alden Ehrenreich som den unga smugglaren och Donald Glover som hans vän, Lando Calrissian, in i vad som skulle kunna göra skådespelarna till riktiga stjärnor.

“Tomb Raider”


Det har gått en tid sedan Angelina Jolies ”Tomb Raider”-filmer, men franchisen har redan återupplivats genom videospel. Liksom Wolverine har Lara Croft dykt upp i olika typer av spel, framför allt i appar och på konsolmarknaden. 2018 kommer att innebära den första rebooten på vita duken för denna äventyrssaga. Den här gången kommer Alicia Vikander att spela Croft och det verkar som om publiken kommer att få en smutsigare och mer realistisk skildring av skattjägaren.

29 mars, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *