Cinema Made in Italy – Italiensk filmfestival i Stockholm den 27-30 april

Den 27-30 april arrangeras filmfestivalen Cinema Made in Italy på biograf Saga i Stockholm. Sju framgångsrika och kritikerhyllade italienska filmer visas under fyra dagar. Ingen av dem har tidigare visats i Sverige.

Ett pressmeddelande berättar:
Bland andra visas Quo Vado?, den mest inkomstbringande italienska filmen någonsin och Vad döljer du för mig? som fick två Donatellos (den italienska motsvarigheten till Oscar) för Bästa film och Bästa manus.

Cinema Made in Italy ger en unik inblick i Italiens filmvärld och festivalen kommer att besökas av en rad italienska filmskapare och skådespelare. I anslutning till varje filmvisning hålls en frågestund med regissör, manusförfattare eller skådespelare från filmen i fråga.

Följande namn är hittills klara för festivalen:
– Paolo Genovese och Rolando Ravello, regissör och manusförfattare, Vad döljer du för mig?
– Valentina Carnelutti, skådespelare, Galna av lycka
– Michele Vannucci, regissör, I was a dreamer
– Paolo Calabresi och Paolo Fresi, skådespelare, I can quit whenever I want
– Matilda De Angelis, skådespelare, Italian Race
– Eleonora Giovanardi, skådespelare, Quo Vado?

Filmerna som visas är:
Galna av lycka
(La Pazza Gioia)
Mångfaldigt prisbelönt dramakomedi om två omaka kvinnor som möts på ett mentalsjukhus och rymmer tillsammans. Regisserad av Paolo Virzì, som nominerades för en Oscar för filmen Girighetens pris 2014. Distribueras av Scanbox Entertainment och får svensk biopremiär den 9 juni.

I can quit whenever I want
(Smetto quando voglio)
En arbetslös neurobiolog samlar ihop ett gäng före detta akademiker för att slå sig in på den kriminella banan. Sydney Sibilias långfilmsdebut blev en oväntad succé i Italien.

I can quit whenever I want – Masterclass
(Smetto quando voglio – Masterclass)
Fortsättningen på Sibilias debutfilm blev också den en publiksuccé, och hyllades av en enig kritikerkår.

I Was a Dreamer
(Il più grande sogno)
Den 39-årige Mirko kommer ut efter ett längre fängelsestraff och bestämmer sig för att ta tag i sitt liv. Långfilmsdebut av 30-åringen Michele Vannucci.

Italian Race
(Veloce Come Il Vento)
I en familj där motorsport är allt, tvingas dottern Giulia ta över ratten för att rädda familjens ära. Regissören Matteo Roveres film var en av de mest framgångsrika filmerna i Italien under förra året.

Quo Vado?
Den statlige tjänstemannen Checco vill inget annat än att ha kvar sitt priviligierade jobb. Men ett nytt politiskt styre ger honom allt mer bisarra arbetsuppgifter för att få honom att sluta. Quo Vado, regisserad av Gennaro Nunziante, är den mest inkomstbringande italienska filmen någonsin.

Vad döljer du för mig?
(Perfetti sconosciuti)
Sju vänner samlas för att äta middag. Som ett experiment lägger de upp allas mobiler på bordet, och låter alla ta del av de samtal och sms som kommer in under kvällen. Hur väl känner de varandra egentligen? Regissören Paolo Genoveses succéfilm blev utsedd till bästa film på Donatello-galan 2016. Distribueras av Studio S och får svensk biopremiär den 5 maj.

Tid
27–30 april 2017

Plats
Biograf Saga
Kungsgatan 24
Stockholm

Cinema Made in Italy arrangeras av det italienska filminstitutet Istituto Luce, som är en del av den klassiska italienska filmstudion Cinecittà, med stöd av Italienska Kulturinstutet i Stockholm och Italian Trade Agency.

27 mars, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *