Knarkets väg från Sydostasien till Sverige skildras i spänningsromanen Opium

Skribent:

Opium är en otäckt aktuell spänningsroman om knarkets väg från Sydostasien till Sverige, och de människor som iskallt offras på vägen dit. Författaren Staffan Nordstrand är en nitisk researcher som brinner för att berätta utsatta människors historier. Stora delar av boken är baserad på verkliga händelser. Det kan hända dig!

Ett pressmeddelande tipsar om boken:
Om boken
Första gången Eva och Fredde träffas är i baren på hotell Malmen i Stockholm. Då vet hon ingenting om Freddes kopplingar till Stockholms undre värld. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand.

Eva låter sig luras av löften om paradiset. Resan visar sig bli starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter. Hon blir snart indragen i Bangkoks smutsigaste vrår, präglade av droger och kriminalitet.

Hemma i Sverige blir Lena, Evas bästa vän, fundersam. Hon börjar undersöka Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även hon blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar bortom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde får svårt att förklara.

I spänningsromanen Opium skildras en mörk del av verkligheten som Staffan Nordstrand ställdes inför under sin tid som byggledare i Asien. Bakom boken ligger fyra års noggrant researcharbete, där författaren intervjuat många av de människor som blivit brickor i den hänsynslösa droghandeln. I boken visar Nordstrand också på hur skrämmande få steg det är från den trygga lunken i Sverige, till drogfabrikerna i Sydostasien.

Om författaren
Staffan Nordstrand har skrivit totalt fem romaner, Opium är hans första på Bokfabriken. Han brinner för mänskliga rättigheter och för att förändra världen genom sitt skrivande. Han har tidigare arbetat inom IT-branschen och som chef inom byggbranschen, med ansvar för flera stora byggprojekt i framförallt Thailand. Under sina många resor har han träffat många människor i utsatta situationer. Berättelserna som de delat med sig av, har ofta varit inspiration och en stark drivkraft i skrivandet.

På sin Facebooksida har Nordstrand drygt 4000 otroligt engagerade följare, där han diskuterar mänskliga rättigheter ur en rad olika vinklar.

Nordstrand debuterade som författare år 2011, med boken Under floden. Det blev startskottet för tre dokumentärromaner i Floden-trilogin, som på ett drabbande sätt tar upp korruption och människohandel i Sydostasien. Del två och tre i serien heter Samnang, tiggarpojken och Sista färden. Nordstrands fjärde roman fick namnet Byggfirman, och är till stora delar baserad på verkliga händelser i byggbranschen.

Sagt om Staffan Nordstrands tidigare böcker:
– Skulle också kunna vara en bra utgångspunkt för en spännande tv-serie.
DAST Magazine, om Byggfirman

– Ett jättespännande och viktigt ämne.
Gomorron Sverige, SVT

– Nordstrand lyckas på ett träffsäkert sätt skildra denna hemska företeelse och samtidigt förmedla hur viktigt det är att som turist tänka sig för.
Emelie Loxis Bokblogg

Opium
Författare Staffan Nordstrand
Utgivningsdatum 2017-03-15
Förlag Bokfabriken
Medarbetare Lindblad, Niklas (form)
ISBN 9789176293843

20 mars, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *