Alison Moyet släpper nytt och kommer till Stockholm

Skribent:

I juni släpper hon nytt album – Alison Moyet, med den bluesiga och mäktiga rösten släpper nya albumet ”Other” i sommar och åker därefter ut på en världsturné med samma namn som når Sverige i december.

Ett pressmeddelande berättar:
Den 5 december spelar hon på Berns i Stockholm.

Alison Moyet har sedan 20-årsåldern varit en ständig succé. Tillsammans med Vince Clarke (Depeche Mode, Erasure) bildade hon Yazoo, vars två album kom att sälja platinum och bandet blev en internationell hit. Efter att duon gått skilda vägar skapade Moyet sig en fantastisk solokarriär där singlar som ”Love Resurrection”, ”All Cried Out” och inte minst monsterhiten ”Is This Love” fick hela världen att häpna.

Nu är hon aktuell med nya albumet ”Other” som släpps 16 juni i år. Detta är Alisons egna ord om detta nionde album:

“For me, making a record at this age, lyrically, is a different proposition. Observation in most cases replaces emotion. The invisibility of middle/aged woman rather thrills me and instead I watch”, förklarar Moyet.

“Subject matter covers what you might expect from a pop album. Dyslexia, locked-out syndrome, diversity, Persephone, doggedness and the Internet. Always asked what a song is about, I attempted to cooperate, but in truth though the lyrics incorporated my best attempt to describe what I see and of the meaning that is mine. I want, who chooses to, to find their own landscape or indeed none. Some of us have always felt ‘Other’. I no longer wish it were otherwise.”

Datum
5.12 – Berns, Stockholm

17 mars, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *