Intressanta kommande skivreleaser inom svensk jazz

Skribent:

Tre intressanta kommande albumsläpp för den jazzintresserade:

Gunilla Törnfeldt: Behind the Mask

Efter omfattande succéartade turnéer med sin grupp Stockholm Voices har det äntligen blivit dags för Gunilla Törnfeldt att släppa sin andra skiva som soloartist och kompositör. Behind the Mask speglar en orolig samtid såväl som relationer på både ett personligt och objektivt plan. Lite rå, direkt och ärlig jazz med enkelhet, sårbarhet och lekfullhet framförs av hennes nya kvintett.
Releasedatum: 2017-04-10

Helskotta: Kuling
Kvintetten Hellskotta släpper nu sin andra skiva ”Kuling” på Periferi Records där de fortsätter utforska gränsöverskridande musik.
Hellskottas musik är energisk, utåtriktad och pulserande men har samtidigt plats för lugna öppna partier, inslag av elektroniska texturer och det rytmiskt utmanande. Musiken hämtar inspiration från bland annat jazz, 70-talsfunk, experimentell beat-jazz och afro-beat.
Releasedatum: 2017-04-21

Patrik Bomans ambivalent: Soul Searching
Originalmusik komponerad av kontrabasisten Patrik Boman. Jazz i nuet. Magnus Wiklund trombon, Amanda Sedgwick altsaxofon, Max Schultz gitarr, Carl Orrje piano, Patrik Boman kontrabas, Chris Montgomery trummor.

17 mars, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *