Suzanne Reuter gör föreställningar på asylboenden med Clowner utan Gränser

Skribent:

Artisterna Suzanne Reuter och Björn Dahlman. Foto: Stefan Sandberg

Skådespelerskan Suzanne Reuter har tidigare turnerat med Clowner utan Gränser i Indien. Nu ska hon tillsammans med artisten Björn Dahlman fortsätta sprida skrattet – denna gång på asylboenden för barn som kommit till Sverige på flykt.

Ett pressmeddelande berättar:
Måndag den 6/3 startar artisterna Suzanne Reuter och Björn Dahlmans miniturné till asylboenden i Uppland- och Stockholmsområdet. Tillsammans med Clowner utan Gränser vill de ge barn som kommit till Sverige på flykt ett varmt välkomnande, nya, glada minnen och ny energi.

Clowner utan Gränser har arbetat på asylboenden och andra samlingsplatser för skyddssökande människor i Sverige sedan 2013. Både i projektet Välkommen till Sverige och genom Cirkushoppet – Drömma Skratta Våga som är ett samarbetsprojekt med Cirkus Cirkör.

– Bilden av hur det är på dessa boenden är ofta väldigt ensidig i media. Av personlig erfarenhet vet jag att det inte är hela sanningen. Det finns så otroligt mycket glädje och mod bland dem vi ska komma att möta på asylboendena och jag ser så mycket fram emot att få träffa dessa härliga barn och familjer för att locka fram det hos dem. Att skratta tillsammans fyller oss alla med så otroligt mycket hopp. Vi vet att Clowner utan Gränsers arbete gör skillnad. Jag har tidigare haft turen att få återkomma till boenden jag spelat på och träffat barnen igen. De kommer ihåg allt! De minns alla delar av föreställningen, leker clown och pratar om det i veckor efteråt. Att få vara del av en upplevelse de kommer bära med sig hela livet är en stor ära, säger artisten Björn Dahlman.

Suzanne Reuter och Björn Dahlman har tidigare varit på två turnéer till Indien med Clowner utan Gränser. Där har de bland annat spridit skratt och hopp till barn som lever i Mumbais red light district, barn som sitt i fängelse och barn som lever ensamma på gatan.

– Att arbeta med Clowner utan Gränser har förändrat mitt liv. Jag har under många år haft tvivel, gått i terapi och ställt mig frågan ”vad håller jag på med”? Men nu har jag insett vad komedi betyder och hur viktigt det är. Efter att ha arbetat med Clowner utan Gränser är jag idag jättestolt över mitt yrke. Plötsligt har det fått en betydelse för mig. Att möta dessa barn som har det svårt, få dem att våga släppa kontrollen och skratta, ja då befinner jag mig i himlen! Jag har fått direkta kvitton på hur stor skillnad skratt gör för människor, säger Suzanne Reuter.

Clowner utan Gränsers turné med Suzanne Reuter och Björn Dahlman till asylboenden i Uppland och Stockholm börjar måndag 6 mars och håller på i cirka två veckor. Därefter reser Björn Dahlman till Kina där han arbetar med Clowner utan Gränser. Till hösten fortsätter Suzanne och Björns arbete för barn på flykt i Sverige med Clowner utan Gränser.

6 mars, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *