Urpremiär för Lars Noréns Stilla liv 18 mars på Dramaten

Skribent:

Lars Norén under repetition Foto Sören Vilks

Lars Norén är tillbaka på Dramaten som regissör efter nitton år. Denna gång med sitt nyskrivna verk Stilla Liv, som får urpremiär 18 mars på Elverket.

Ett pressmeddelande berättar:
Stilla Liv är en pjäs som utspelar sig i det som händer bortom orden. Ensemblen består av tolv skådespelare och lika många barn och ungdomar. Åldrarna på de medverkande sträcker sig från sju till nittio år.

Lars Norén, född 1944, är en av Sveriges internationellt mest kända dramatiker. Han har skrivit omkring hundra pjäser, många med urpremiär på Dramaten – den första var Fursteslickaren 1973. På senare år har han återkommit som prosaförfattare och poet, bland annat med En dramatikers dagbok (2008 och 2013), Stoft (2016) och den nyss utgivna Efterlämnat.

I rollerna ser vi Erik Ehn, Nina Fex, Otto Hargne, Johan Holmberg, Inga Landgré, Lina Leandersson, Irene Lindh, Lars Lind, Sten Ljunggren, Per Mattsson, Eva Millberg, Marall Nasiri samt barn och ungdomar (statister).

Stilla Liv, urpremiär 18 mars, Elverket
Av Lars Norén
Regi Lars Norén
Scenografi och kostym Charles Koroly
Ljus Mira Svanberg
Mask och peruk Mimmi Lindell
Ljud Marcus Thurfjell

23 februari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *