Ensamma tillsammans – romandebut med rötter i Instagram-konto

Skribent:

I januari debuterade Jörgen Löwenfeldts med romanen Ensamma tillsammans. Boken har sina rötter i Instagram-kontot Bagatellerna som startades anonymt 2014 av Jörgen Löwenfeldt, som är journalist med inriktning på psykologi, vetenskap och digitala medier. Bagatellerna fick snabbt en hängiven publik som älskade de smått surrealistiska mikronovellerna som publicerades nästan varje dag.

Efter ett drygt år kom Löwenfeldt ut som upphovsmannen bakom Bagatellerna. I september 2015 avslöjade han att han börjat skriva en roman och under arbetet med boken delade han med sig av sina tvivel och vedermödor på Instagram-kontot.

I romanen ”Ensamma tillsammans” använder Löwenfeldts samma lätta, precisa och finstämda språk som i Bagatellerna. Boken är en tidlös berättelse om ett par i gränslandet mellan nyfunnen vänskap och nyvunnen kärlek. Är det möjligt att bli förälskad i en person man nästan inte vet någonting om? Den frågan är central i denna kärlekshistoria med många oväntade vändningar om två personer som försöker lita på sina egna känslor.

16 februari, 2017

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. […] feb • Kulturbloggen: Romandebut med rötter i Instagram-konto 13 feb • P3: Intervjuad i PP3 med Linnéa Wikblad med Sara Kinberg 9 feb • Intervjuad av […]

  2. […] • Intervjuad i Vi Läser 20 feb • Recension av bokbloggen Annas fotnoter (5 av 5!) 16 feb • Kulturbloggen: Romandebut med rötter i Instagram-konto 13 feb • P3: Intervjuad i PP3 med Linnéa Wikblad med Sara Kinberg 9 feb • Intervjuad av […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *