Mördar-Anders har premiär på Länsteatern på Gotland

Skribent:

Den 28 februari kliver Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) upp på scenen på Länsteatern på Gotland. För första gången iscensätts nu en bok av den framgångsrike författaren Jonas Jonasson, efter ett manus av Thomas Sundström.

Ett pressmeddelande berättar:
Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) är en hiskelig och underbar skröna om människor lite i utkanten av det vittrande folkhemmet. Berättelsen kretsar kring den osannolika trion: Per Persson; en osäker receptionist på ett skumt hotell, Johanna Kjellander; en avsatt präst som finner nya världsliga vägar samt den fruktansvärt fruktade Mördar-Anders som finner sin barnatro i botten av vinkruset.

Föreställningen är en scenisk roadmovie där alla söker efter ett sammanhang. Man kan ju tillhöra samma familj även om man inte är släkt. Och tro det eller ej, det hela slutar på Gotland…

Skådespelare: Janne Åström, Lena Bogegård, Lennart Bäck, Tove Vahlne, Filip Johansson.
Text, kompositör o regissör: Thomas Sundström. Scenograf: Johanna Mårtensson. Teknisk chef/Ljussättare: Ulf Grönhagen. Kostymör & rekvisitör: Mari Ljungström. Maskör: Elin Valentinsson.

Av Jonas Jonasson
Manus och regi Thomas Sundström
På Länsteatern på Gotland
Urpremiär 28 februari 2017, spelas feb-april 2017

15 februari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *