First Aid Kit med hemliga gäster hyllar Leonard Cohen på Dramaten

Skribent:

Tillsammans med inbjudna gästartister och skådespelare ur Dramatens ensemble hyllar First Aid Kit sin idol Leonard Cohen med två konserter på Dramatens stora scen, 13 och 14 mars.

Ett pressmeddelande berättar:
– Sedan vi började med musik för 10 år sedan har Leonard Cohen varit en ständig källa till inspiration. Han var en helt enastående låtskrivare. Hans språk är unikt. Varje rad, varje ord är meningsfullt. När han gick bort i november blev vi väldigt berörda och kände vi att vi verkligen ville göra en hyllningskonsert till vår idol, säger First Aid Kit.

First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg, som nått stora framgångar både i Sverige och internationellt med sin musik som har rötterna i amerikansk folk och country. De har ofta hyllats för sina tolkningar av andra artisters låtar, inte minst med sina framträdanden under Polarprisutdelningarna där de rört såväl EmmyLou Harris och Patti Smith till tårar.

Under vintern är First Aid Kit i Portland, USA, och spelar in en ny skiva.

Från Dramaten medverkar Nina Zanjani, som även är regissör, och Maia Hansson Bergqvist.

Who by fire? First Aid Kit och vänner: en hyllning till Leonard Cohen
13 och 14 mars, Stora scenen

10 februari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *