XX coola turnépremiär i Stockholm (med bildgalleri)

XX i Hovet Stockholm
8 februari 2017
Betyg: 3


XX den coola trion från London har turnépremiär i Stockholm. Deras luftiga synthouseelektroniska popmusik har utvecklats, den senaste skivan ”see you” bidrar med många låtar på spellistan, och det är samtidigt dom som får musiken att röra sig lite mer.  Vi får se en lite ljusare musik från XX, och samtidigt öser dom på med ljus. Jag sitter långa stunder totalt bländad från några strålkastare på scenen och har ingen möjlighet att se vad som sker. Nyförlovade Romy Madley Croft sjunger som aldrig förr, och det låter bra.

XX är ett coolt band, och ibland slår det coola över och blir mer kyla än snygghet. Det blir många samplingar från Jamie Smith och Oliver Sim gungar omkring med sin bas. Det blir lite för svalt för min smak och engagemanget från publiken känns inte heller som den största. När det är dags för det första extranumret, blir allt så mycket bättre. Nu finns energin i luften och det börja dansas framför mina ögon, och jag ser vad som händer. Skulle hela konserten vara så här, så skulle betyget vara mycket högre.


8 februari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *