Stockholms stadsteater förlorade en fjärdedel av sin betalande publik 2016

Skribent:

Stockholms stadsteater (som numer heter Kulturhuset Stadsteatern)förlorade en fjärdedel av betalande publik 2016.

Dagens Nyheter rapporterar:
I årsredovisningen för 2016 framgår att publiken för teater- och scenkonstverksamheten uppgick till 218.000 förra året, vilket var en minskning med 25 procent jämfört med 2015. Mest dramatisk var publikminskningen under perioden april-oktober. Därefter hade ”Donna Juanita” premiär och kunde snygga till statistiken hjälpligt. Det totala intäktsbortfallet för Kulturhuset Stadsteatern blev dock saftiga 25 miljoner kronor.

Stadsteaterns vd Benny Fredriksson är dock inte orolig. Han menar att 2016 var ett så kallat mellanår och att teatern i år har flera föreställningar som är rejäla publikmagneter och drar storpublik. Benny Fredriksson säger till DN:
– På repertoaren nu har vi ”Mio min Mio” som är helt utsåld, ”Nattorienterarna” som är helt utsåld och ”Billy Elliot” som är helt utsåld till sommaren, och vi har 50 procents beläggning till höstens föreställningar.

8 februari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *