Första bilden ur Björn Runges ”The Wife” med Glenn Close och Jonathan Pryce

Glenn Close och Jonathan Pryce i rollerna som Joan och Joe Castleman i THE WIFE i regi av Björn Runge. © Graeme Hunter / Meta Film London Ltd

I mitten av december avslutades huvudinspelningen av THE WIFE med sexfaldigt Oscarsnominerade Glenn Close (”Guardians of the Galaxy Vol I & II, Damages”, ”Albert Nobbs”, ”Farligt begär”, ”Farlig förbindelse”). Glenn Close spelar rollen som Joan Castleman och Jonathan Pryce (”The Man Who Invented Christmas”, ”Taboo”, ”Game of Thrones”, ”Listen Up Philip”) rollen som hennes Nobelprisbelönade äkta man.

För regi svarar Björn Runge, som tidigare bland annat regisserat och skrivit manus till Silverbjörnsbelönade ”Om jag vänder mig om” och ”Mun mot mun”, efter ett manus av Jane Anderson baserat på Meg Wolitzers roman med samma namn. Inspelningen av THE WIFE ägde rum under sju veckor i Glasgow, Edinburgh och Stockholm.

Ett pressmail:
Max Irons (”Kvinnan i guld”, ”Terminal”) spelar rollen som familjen Castlemans bekymrade son och Christian Slater (”Mr Robot”, ”Nymphomaniac: Vol I & II”, ”True Romance”) återfinns i rollen som den blivande författaren och journalisten som är fast besluten att avslöja familjen Castlemans familjehemlighet.

I övriga roller återfinns Elizabeth McGovern (”Downton Abbey”) samt Harry Lloyd (”The Theory of Everything”, ”Järnladyn”) och Annie Stark (”Bastards”, ”Albert Nobbs”) i rollerna som de unga Joe och Joan. Dessutom Karin Franz Körlof, utsedd till 2017 European Shooting Star (”Den allvarsamma leken”, ”Blå ögon”, ”Juicebaren”, ”Wallander: Sveket”) och Johan Widerberg (Oscarsnominerade ”En man som heter Ove”, ”Happy End”, ”Modus”, ”Lust och fägring stor”).

”Att få arbeta med alla dessa begåvade skådespelare och få se detta spännande och underfundiga manus bli verklighet har varit ett sant privilegium för mig som regissör”, säger Björn Runge.

THE WIFE är, med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. THE WIFE avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen.

30 januari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *