Henning Brüllhoff får 2016 års Katapultpris för bästa debut

Skribent:

2016 års Katapultpris för bästa debut tilldelas Henning Brüllhoff för Allt jag begär (Dockhaveri Förlag), berättar ett pressmeddelande

”Allt jag begär av Henning Brüllhoff är skriven i ett ömt flöde mellan ting, tid och kroppar. Den är lika mycket en förundran inför den växande människans verklighet som en protest mot den.”

Årets prissumma är 40.000 kr.
I år var fyra författare nominerade till priset. De övriga var Skuggan av Marit Furn (Albert Bonniers Förlag), Dagar utan ljus, nätter utan mörker av David Norlin (Weyler Förlag) och Kriget av Durim Bekteshi (Molin&Sorgenfrei Förlag).

Katapultpriset delas varje vår ut till en skönlitterär författare – prosaist eller lyriker – som debuterat under föregående år. Med Katapultpriset vill den skönlitterära sektionens styrelse bidra till att lyfta in den nya litteraturen i strålkastarljuset. Priset delades ut för första gången 1991.

Årets sponsorer

Aftonbladets kulturredaktion, Bonnierförlagen, Expressens kulturredaktion, Dagens Nyheters kulturredaktion, Natur&Kultur, Norstedts förlag, Svenska Dagbladets kulturredaktion

26 januari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *