Seriehunden Rocky flyttar in på Spritmuseum

Skribent:

Seriehunden Rocky flyttar in på Spritmuseum. I flyttlasset ingår såväl ateljé, som vardagsrum, kök och ett helt lantställe. Miljöer välkända för alla som följt Rocky, serietecknaren Martin Kellermans alter ego.

Ett pressmeddelande berättar:
– Jag ville göra ett Junibacken för vuxna, säger Martin Kellerman.

Och han har själv målat och skapat de olika rummen, där besökarna får slå sig ner vid det rosa matbordet, hänga vid eldtunnan på landet, se hur en seriestripp växer fram och fundera över livet och döden tillsammans med Rocky.

– Aldrig tidigare har det gjorts en serieutställning som denna, säger Anna-Karin Svanberg, utställningsproducent. Den är så långt ifrån en klassisk galleriutställning som man kan komma och Martin har dessutom lovat att utställningen kommer att förändras och utvecklas fram till den stänger i oktober.

I samband med invigningen av utställningen släpper Kartago förlag ”Rocky på Spritmuseum”. Boken innehåller serier och foton från utställningen, skisser och beskrivningar av Martins arbetsprocess samt en längre text av Jessika Gedin där hon försöker reda ut vad som gör Rocky så populär och varför Martin Kellermans samtidsskildring är så viktig. Recensionsdag för ”Rocky på Spritmuseum” är den 20 februari.

Tillsammans med Stockholm Brewing Co har Martin Kellerman och Spritmuseum tagit fram en Rockyöl som kommer finnas till försäljning i museets bar.

Utställningsperiod: 11 februari – 29 oktober 2017
Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38, vid Vasahamnen.

24 januari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *