Dagens Nyheter är skyldiga Clowner utan gränser en rejäl ursäkt

Skribent:

Clowner utan gränser reser runt i världen där barn som är på flykt lever. På deras hemsida berättas exempelvis:
Den 10 december 2016 anordnade Clowner utan Gränser för fjärde året i rad Drömgalan på Dansens Hus i Stockholm. Hundratals barn och familjer som kommit till Sverige bjöds in för att få en magisk start på sina nya liv.

Och ett annat exempel:
”Det betyder mycket att kunna ge skratt till barnen som lever i misär”
Suzanne Reuter och Rupesh Tillu gästade TV4 Nyhetsmorgon och berättade om vårt arbete för barnen som bor i Mumbais red light district. På den senaste turnén i december uppträdde barnen själva för sina mammor som efteråt beskrev hur de då insåg att en annan värld är möjlig.

I DN måndag 16 januari 2017 använder DN:s kulturskribent Clowner utan gränser som en symbol för någon som bjuder på glad musik utan något djup. DN:s recensent Nicholas Ringskog Ferrada-Noli skriver:
”Jason Mraz är rockmusikens motsvarighet till Clowner utan gränser.”

Och då menar Nicholas Ringskog Ferrada-Noli inte det som någon komplimang. Han ger Jason Mraz konsert betyg 2 och menar att: Artister som enbart vill underhålla med trevlig musik har förmodligen alltid funnits och alltid behövts. Jason Mraz är en ambassadör för livsglädje, en rockmusikens motsvarighet till Clowner utan gränser.

Jag säger ingenting om Jason Mraz musik eller konsert. Den må ha varit ytlig och alltför lättsam, men att på det sättet säga att det Clowner utan gränser gör skulle vara lättsamt och ytligt är rent bedrövligt och okunnigt och förolämpande.

16 januari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *