Fyra av Tove Jansons klassiker ges ut i ny form

Skribent:

Fyra av Tove Janssons klassiker har nu getts ut i ny form: ”Bildhuggarens dotter”, ”Lyssnerskan”, ”Trollkarlens hatt” och ”Kometen kommer”.

Ett pressmeddelande från bokförlaget berättar:
I Bildhuggarens dotter ger Tove Jansson en inblick i sin egen barndom som var magisk och mystisk mitt i allt det vardagliga. Tove Jansson beskriver det bohemiska konstnärshemmet på Skatudden i Helsingfors där festerna pågår i dagar men också det betydligt lugnare sommarstället ute skärgården. En ständig spänning mellan trygghet och skräck. Författaren Maria Antas har skrivit ett nytt förord.

Lyssnerskan är Tove Janssons första novellsamling och redan här har hon uppnått sin ton: den kärva, iakttagande, mörkt humoristiska. Novellerna handlar om att längta efter jord eller att äga ett konstverk, om att bli fullvuxen och lycklig. Birgitta Ulfsson har skrivit ett nytt förord.

I Trollkarlens hatt beger sig Mumintrollet, Snusmumriken och Sniff ut på äventyr. Uppe på en bergstopp hittar de en mystisk svart hatt som visar sig ha magiska krafter.

I Kometen kommer är det sommar i Mumindalen. Muminpappan sitter på verandan och Muminmamman ordnar snäckskal runt rabatterna. Allting är som vanligt, men en dag upptäcker familjen ett märkligt sken på himlen.

10 januari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *