Revyrecension: ”Osorterat” – Klockren humor blandat med allvarlig underton

Skribent:

Osorterat, betyg 5, premiär nyårsafton 31 dec 2016

 

(Sandra Penzo och Anne Alfredsson – akt 1, Hinna med)

Under gårdagskvällen, trettonafton, begav jag och 51 personer till oss till Gamla teatern i Ronneby, för att se årets nyårsrevy som Ronneby folkteater satt upp. Titeln ”Osorterat” väckte redan från start ett intresse, vad månde bliva av det? En hel del skulle det visa sig, t ex redan i foajén möttes man av delar av ensemblen som hade hand om insläpp och försäljning av programblad.

Trevligt bemötande och familjär stämning, och en mycket kort promenad in till den lilla lokalen Bakfickan där både förtäring i pausen och själva föreställningen i två akter ägde rum. Krogshow skulle man kunna säga att revyn ”Osorterat” är. Det i ett tilltalande och intimt format med max 52 platser per föreställning, här har Ronneby folkteater hittat ett vinnande koncept för sina nyårsrevyer.

Årets revyensemble satte sannerligen med en perfekt blandning av humor och allvar fokus på fjolårets nyhetshändelser. Det vart sketcher i två akter om alltifrån problemen med och bråket kring grävandet av fiber i kommunen, hälsohetsen på nätet, mäns tafsande på kvinnor, vikten av källkritik på nätet, Migrationsverkets riktigt snåriga byråkrati till den rådande flyktingsituationen.

(På väg in till Bakfickan, Gamla teatern, föregående revyer mm som satts upp)

 

Tilläggas bör, maten under pausen (vilken ingick i biljettpriset) var mycket god och här var det, liksom när vi kom in i foajén, ensemblen som ordnade med allt. Klockrent och personligt, man kom i och med att vi satt i den lilla lokalen Bakfickan ensemblen riktigt nära och det i sig gav föreställningen en extra positiv krydda.

När klockan slagit tio på kvällen och årets nyårsrevy hade avslutats med ett sedvanligt bejublat och gemensamt sångnummer med omtag, kunde jag konstatera att Ronneby folkteater lyckats ännu en gång. Jag ser redan framemot nästa års nyårsrevy, fast man behöver ju inte vänta så länge.

Om jag inte har helt fel, kommer det senare i år en sommarteaterföreställning kanske på Kvitterplatsen i Ronneby brunnspark. Och Ronneby folkteater erbjuder också under våren flera operaföreställningar, det genom sändningar via satellit från bl a Metropolitan Opera i New York och Kungliga Operan i Stockholm. Alltsammans går att se i Gamla teatern nu i vår. Kulturlivet i Ronneby, det frodas och det är bara att ta del av det. Och med årets nyårsrevy i minnet, är det precis det jag och många fler ämnar göra.

(Anne Alfredsson och Sandra Penzo – akt 2, Offertförfrågan)

6 januari, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *