Design- och modeindustrin får utbildningsplattform

Skribent:

Design- och modeindustrin får efterlängtad utbildningsplattform, berättar ett pressmeddelande:

Under 2017 lanseras en pilotutbildning för design- och modeföretag, Fashion Business Academy. Fokusområden är internationalisering, juridik, hållbarhet, omvärldsanalys, digitalisering och kommunikation. Grundare och initiativtagare är Agenturföretagen/Trade Partners Sweden och Swedish Fashion Council.

Tack vare stöd från Tillväxtverket kan pilotutbildningen kraftigt subventioneras. På detta sätt främjas en positiv branschutveckling och stark nationell tillväxt. Programmet, som smygstartade redan i augusti 2016 i Stockholm Fashion District, omfattar även ett bredare kunskapsupplägg med fristående seminarieserier och workshops.

”Behovet av affärsinsikter och exportstöd är stort för den svenska modebranschen och vi är stolta över att kunna skapa en stark plattform som möter dessa behov. Fashion Business Academy och Stockholm Fashion District blir en fysisk samlingsplats för branschen”, säger Helena Waker, programansvarig för Fashion Business Academy och VD för Agenturföretagen/Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District.

Fashion Business Academy innefattar även matchmaking mellan experter inom fokusområdena och de 7 nyetablerade modevarumärkena som är vinnare av Swedish Fashion Talents 2017 som drivs av Swedish Fashion Council.

”Vi har länge letat efter en möjlighet att ytterligare stödja vinnarna av Swedish Fashion Talents och nu har vi hittat ett forum inom Fashion Business Academy. Att få konsultation av några av Sveriges främsta experter kommer att vara ovärderligt för de nya designdrivna modevarumärken som är i början av sin karriär”, säger Elin Frendberg, VD för Swedish Fashion Council.

20 december, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *