Skivrecension: Farsta – Efter kalaset

Artist: Farsta
Titel: Efter kalaset
Betyg 4

När jag lyssnade på albumet för att recensera kom en kollega förbi och kommenterare: Lyssnar på du Thåström idag?

Nej, det gjorde jag inte. Jag lyssnade ju på ett punkband som gör sin albumdebut med ”Efter kalaset”. Albumet må vara bandets debutalbum men någon debut i den svenska musikvärlden och punkscenen handlar det ju inte om. Två av bandets medlmmar, Hasse Edström och Gunnar Ljungstedt, var medlemmar i Grisen Skriker och Ebba Grön så de kan helt klart räknas in bland nyckelspelare i 1970-talets svenska punkvåg.

Albumdebuten är en hyllning till förorten och nog osar det av svensk sjuttiotalspunk och att det finns mycket som känns thåströmskt har många förklaringar. Producenten, Ulf ”Rockis” Ivarsson har bland annat både spelat med Thåström och producerat Thåström.

Texterna är en av de bärande elementen, förstås. Musiken är skönt punkigt brötigt. Fast ändå är de något lugnare låtarna ”Efter kalaset” de som fastnar mest och som jag kommer på mig själv att smånynna på under dagen, liksom den starka ”Vad kan jag göra för dig?”, som kan vara årets vackraste kärlekssång om ett brustet förhållande.

12 december, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *