En lång rad författare är klara för Sveriges största deckarfestival Crimetime Gotland 2017

Skribent:

Elly Griffiths (UK), Jane Harper (AUS), Unni Lindell (NO), Torkil Damhaug (NO), John Ajvide Lindqvist, Camilla Läckberg, Malin Persson Giolito, Jens Lapidus, Katarina Wennstam, Mari Jungstedt, Denise Rudberg, Anna Jansson, Martin Widmark och Helena Willis är klara för deckarfestivalen Crimetime Gotland 2017.

Ett pressmeddelande berättar:
Årets upplaga av Sveriges största deckarfestival Crimetime Gotland har hyllats av både medverkande och besökare. Nu har de första klara författarna för nästa års festival presenterats. 2017 års festival äger rum den 3–5 augusti 2017 i Visby.

Bland gästerna märks flera internationella deckar- och thrillerförfattare som medverkar på festivalen för första gången; Elly Griffiths (UK), Jane Harper (AUS), Unni Lindell (NO) och Torkil Damhaug (NO).

Brittiska stjärnan Elly Griffiths ser mycket fram emot att besöka Crimetime Gotland och att få dela festivalscen med svenska deckarförfattare som hon beundrar.

– I feel delighted and honoured. Sweden has so many brilliant crime writers that it’s a real privilege for an overseas writer to receive an invitation. I’m a big fan of Camilla Lackberg’s books. I can’t wait to visit Gotland! I’m particularly interested in all the archaeological discoveries that have been made on the island, hälsar Elly Griffiths.

Även svenske skräckmästaren John Ajvide Lindqvist gör premiär på Crimetime Gotland, och medverkar tillsammans med stora delar av Sveriges deckarelit så som Camilla Läckberg, Malin Persson Giolito, Jens Lapidus, Mari Jungstedt, Anna Jansson, Denise Rudberg och Katarina Wennstam.

– Jag ser fram emot att berätta om min nya roman X– den sista platsen och sprida lite existentiell grådaskighet i den gotländska glamouren. Sedan är jag alltid nyfiken på att se om mina läsare finns i verkligheten, säger John Ajvide Lindqvist.


Nästa års festival bjuder på ett tre dagar långt, varierat program med en rad upplevelser. Några av de mest populära programpunkterna från 2016 som brottsplatsundersökning med kriminaltekniker, skrivarskola, afternoon tea och mordutflykter med Mari Jungstedt och Anna Jansson, står på schemat. Programmet på barn- och familjescenen i Almedalen är gratis, och gästas av bland andra favoriterna Martin Widmark och Helena Willis (LasseMajas Detektivbyrå).

– Nästa år får festivalen en ännu starkare internationell inriktning samtidigt som vi fortsätter att lyfta fram både stora och nya svenska deckarstjärnor och en spännande barn- och familjescen. Vi är också glada att kunna tillmötesgå många besökares önskemål om att tidigarelägga festivalen till början av augusti, då betydligt fler deckarälskare får möjligheten att uppleva sommarens stora deckarfest, säger Carina Nunstedt, festivalchef.

Totalt medverkar över 50 författare på Crimetime Gotland 2017. Resten av namnen presenteras senare i vinter. Hela festivalprogrammet presenteras i maj.

8 december, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *