Skivrecension: Sleigh Bells – Jessica Rabbit

Skribent:

sleighbells

Artist: Sleigh Bells
Titel: Jessica Rabbit
Betyg: 3

Efter den explosiva debuten med Treats följde en rad produktiva år för Sleigh Bells. De knockade publiken på Park Lane under Stay Out West och du kunde bland annat höra deras låt Crown in the Ground i Sofia Coppolas The Bling Ring, vilket får ses som en kvalitetsstämpel med tanke på vilken finkänslighet hon brukar ha, inte minst när det kommer till hennes soundtracks. Problemet var bara att det samtidigt kändes som att albumen successivt sjunk i kvalitet. När Bitter Rivals kom 2013 kändes det mest som att de försökte återupprepa sig själva utan framgång. Men nu är Brooklyn-duon tillbaka efter tre års frånvaro och det med en nytänd gnista.

Det rör sig egentligen inte om några jätteskillnader. Det är fortfarande omisskänneligt Sleigh Bells, stökig pop i ordets allra mest positiva bemärkelse, men Alexis Krauss röst får ta allt större plats vilket påverkar helheten som är mer eklektisk. Även om det var just begränsningarna och den bipolära dynamiken som gjorde Treats till ett så pass unikt album känns den nya, lite mer ”nyanserade” och varierade ljudbilden också intressant – framför allt i de starkaste ögonblicken såsom singeln I Can Only Stare. Problemet är att albumet inte håller samma nivå rakt igenom. Höga toppar blandas ut med mindre spännande partier som inte riktigt lyckas gripa tag i en. Men vad gör det? Det viktigaste är ju att det är en återkomst till det Sleigh Bells jag saknat.

Bästa spår: I Can Only Stare

11 november, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *