Så hörde han av sig, till sist…

Skribent:

Så till sist hörde årets Nobelpristagare i litteratur av sig, efter drygt två veckors spänd förväntan på en reaktion – ja ett svar från Bob Dylan som ju har fått det finaste priset i litterära sammanhang. Frågorna, de har varit många. Hur ställer han sig till priset, vill han ta mot det? Skulle han ens komma till Stockholm i december? Men nu kan de spekulationerna läggas därhän, åtminstone för stunden.

För Dylan ringde i tisdags till Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius, och det glädjande beskedet, var att han ska försöka komma till Stockholm den 10 december för att ta mot Nobelpriset. Ett ”ja, äntligen!” lär säkert ha utbrustits lite varstans, kanske mest hos Svenska Akademien ändå. Men det finns frågor, som hänger kvar. Bl a varför detta dröjsmål…?

Jo, anledningen till att han dröjt med att svara, är att priset gjorde honom mållös. Men Dylan uppskattar samtidigt äran så mycket, det framgår i den exklusiva intervjun i The Telegraph som publicerats idag. Så sannolikheten att Dylan återfinns på hedersplats i Stockholms konserthus om drygt en och en halv månad bland de andra Nobelpristagarna, har med ens tagit ett stort kliv framåt…

Läs intervjun med Dylan här:

http://www.telegraph.co.uk/men/the-filter/world-exclusive-bob-dylan—ill-be-at-the-nobel-prize-ceremony-i/

(Bob Dylan - foto: The Telegraph)

(Bob Dylan – foto: The Telegraph)

29 oktober, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *