Intressant val, Svenska Akademien

Skribent:
(Foto: TT Bild/AP)

(Bob Dylan, Nobelpristagare i litteratur 2016 – Foto: TT Bild/AP)

På slaget kl 13 öppnade Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius den mycket välkända dörren på Börshuset i Stockholm och tillkännagav vem som skulle bli årets Nobelpristagare i litteratur. Förhandsspekulationerna har som vanligt varit många, de namn som nämnts är bl a Adonis, Joyce Carol Oates mfl mfl.

När så Danius läste upp Akademiens beslut, att det var den amerikanske sångaren och poeten Bob Dylan som fått årets litteraturpris, var det många förhandstips som därmed inte infriades.

Förvisso har Dylans namn funnits med där i kulisserna som en möjlig kandidat men särdeles högt upp på bettinglistor mm har han inte funnits. Ett intressant val av Svenska Akademien, kan jag konstatera efter att ha läst de initiala reaktionerna i mediaflödet…

http://www.svt.se/kultur/bok/nobelpriset-i-litteratur-2016

13 oktober, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *