Kärleken övervinner hatets symbol

Skribent:
Foto: Privat

Foto: Ludvig Brännlund, Ronneby

Den nyligen uppförda träskulpturen invid gamla vattentornet i centrala Ronneby i form av en drake, som Ronnebybördige konstnären Kim Demåne låtit göra, utsattes för ett attentat härförleden. Någon eller några fick för sig att måla dit en hakkorsliknande symbol på drakens hals. Det är en symbol som i ordets rätta bemärkelse representerar hat och nazism. Sannerligen fjärran från vad konstverket ska representera för slags bild till både invånare och besökare…

Jag fick ta del av det som hade hänt via sociala medier, ett minst sagt upprörande tilltag och Demåne uppmanade sålunda sina konstnärskollegor att å det snaraste måla över hakkorssymbolen med hjärtan. Vilket är kärlekens symbol och tämligen omgående skedde också det. Det framgår av bilden nedan och jag kan med glädje konstatera att kärleken övervinner hatet. Nu när jag tagit en promenad förbi draken, som vakar över staden nedanför…

Foto: Peter Bowin, Ronneby

Foto: Peter Bowin, Ronneby

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/hakkorssabotage-pa-ronnebydraken?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20161010%3Ahakkorssabotage-pa-ronnebydraken%3Anyh

 

12 oktober, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *