Boken ”Oss kattvänner emellan” – julklappen till alla kattvänner

Skribent:

osskattvanneremellan

Oss kattvänner emellan
Författare: Suzanne Axell och Susanne Hellman Holmström
Utgiven: 2016-09
ISBN: 9789176293218
Förlag: Bokfabriken

Katter har i stort sett alltid funnits omkring mig. Vi hade en jättefin katt när jag var litet barn, en svartvit liten hona som hette Nina. När hon födde kattungar första gången gjorde hon det i min säng, hon låg bredvid mig och jag var väl typ fem-sex år då.
På frågan om jag är katt- eller hundmänniska har det självklara svaret alltid varit ”kattmänniska”.

Katter är självständiga varelser och samtidigt mjuka och gosiga, när det passar dem och lekfulla. När jag och min familj väl skaffade en hund, då blev det självklart en ras som i alla beskrivningar sägs vara mer katt till sin karaktär är hund och när vår fina shibavalp kom till oss visade det sig att han är jätteförtjust i katter. Han älskar katter och vill pussa dem och leka med dem.

Det är något speciellt med katter och de människor som gillar katter. Jag har genom åren läst många kattböcker – därför blev jag extra glad när det nu kom en kattbok som är skriven direkt på svenska, av två svenska författare.

För dig som är kattvän är nog ”Oss kattvänner emellan” vad du ska skriva upp på din önskelista inför jul. Om du nu kan hålla dig så länge och inte skaffar den tidigare. Det är en underbar bok.

Bokförlaget berättar om hur boken kom till:
När kattexperten Susanne Hellman Holmström och tv-profilen Suzanne Axell träffades första gången uppstod omedelbar vänskap. De upptäckte snabbt att de hade något gemensamt kärleken till våra pälsbeklädda fyrbenta vänner och ganska snart kom idén att skriva en bok tillsammans om den fantastiska relationen mellan människa och katt.

I boken får vi läsa en mängd fascinerande katthistorier och vi får möta några kändisars kattliv: bland andra Camilla Läckbergs och Elsie Johanssons kändiskatter och deras goda liv. Men inte bara kändisar berättar om sitt liv med sina katter. Massor av kattvänner runtom i Sverige berättar och självklart är det många fina foton på katter.

Om författarna
Susanne Hellman Holmström är en omtyckt kattexpert som under flera år svarat på kattfrågor i SVT-programmet Go’Kväll. Hon arbetar även som kattbeteenderådgivare och har vigt hela sitt yrkesliv åt katternas värld.
Suzanne Axell är sedan 2003 programledare för Fråga Doktorn på SVT, ett av kanalens mest sedda program med i snitt 1 miljon tittare per avsnitt. Hon är journalist i grunden och det är som programledare som hon blivit en älskad tv-personlighet.

4 oktober, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *