Konstpark med utsikt över Ronneby

Skribent:

image

 

Det är uppe vid det gamla vattentornet i centrala Ronneby, som det händer spännande saker kopplat till musik och konst. Alltsedan Ronnebybördige musikern Frej Larsson köpte vattentornet för några år sedan, har det genomförts diverse spännande kulturarrangemang.

Nu tas nästa steg, konstnären Kim Demåne har byggt en drake av trä som i dagarna forslats upp till vattentornet. Den har placerats så att den har utsikt över stan och förstås så syns den i vyn upp till vattentornet. Detta är början på en konstpark, Kim Demåne säger så här om det som är i sin linda…

http://www.sydostran.se/ronneby/draken-vakar-over-ronneby/

”(…) En av tankarna med konstverket är att visa att det finns plats för kreativa människor och att det finns utrymme för den som vill förverkliga sina idéer.

– Jag vill att det ska finnas plats för den som vill uttrycka sin kreativitet. Här hoppas jag att de kan ta den platsen här och få självförtroendet att våga visa upp sina konstverk.

Du tänker alltså att det här kan bli en samlingsplats där konstutövare kan visa upp sin konst?

– Det hade varit en fantastisk utveckling. Om några år kanske det här har utvecklats till en konstpark med skulpturer, målningar, filmer, ja vem vet? Jag tror det finns ett behov av en sån här plats i Ronneby.”

Det tror jag också, det kommer att bli ett välkommet och bra tillskott till kulturlivet i den moderna kurorten belägen mitt i Blekinge.

image

 

 

28 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *