Magnifikt – ”Flying illusions” tar breakdancen till en högre konstform

Skribent:

redbullflyingillusions1-adamklingeteg

Flying illusions
Premiär på Globen 23 september 2016

Den 23 och 24 september gästar Flying Steps Stockholm med den nya showen ”Flying Illusions”. Det är starten för en Europaturné med en show som spränger gränser och mixar världens bästa breakdansare med kittlande illusionsnummer, läcker koreografi, en historia om kampen mellan gott och ont, magisk videokonst och specialskriven musik.

Föreställningen ”Flying Illusions” är inget mindre än nittio minuter excellent dansnirvana. Världens största breakdanceshow tar andan ur en, även om man inte är dansnörd eller har grepp om det här med headspins, locking och poppin. Jag tvivlar aldrig på att den här gruppen, som består av en trupp av tolv utvalda toppdansare, tillhör världseliten. Det är en uppvisning i total kroppskontroll i klass med tävlingsgymnaster.

Flying Steps grundades 1993 i Berlin av Vartan Bassil och Kadir ”Amigo” Memis. Gruppen har specialiserat sig på urbana dansstilar och har vunnit flera VM, bland annat ”Battel of the Year”. För sex år sedan tog de breakdancen till de fina salongerna genom den gränsöverskridande och prisbelönta showen ”Flying Bach”. Med gränsöverskridande koncept som sammanför världens bästa breakdansare med toppkrafter inom koreografi, videokonst och musikproduktion, skapar de unika showupplevelser.

Den visuella videokonsten av Pfadfindereis placerar publiken i en storslagen Matrixmiljö, med gigantiska, snurrande mönsterfigurer som synkroniseras med dansare och koreografi.

Den specialskrivna musiken trycker handlingen rytmiskt framåt och samspelar skickligt med dansarnas moves. Här finns åtminstone två låtar som skulle kunna leva ett eget liv högt upp på hitlistorna.

Globen är i princip fullsatt och publiken är mycket blandad. Från de allra minsta till breakdancefantaster och nyfikna gråhåriga medmänniskor. Det är en mycket nöjd publik som tackar av dansarna som alla visar sina egna ”specialare” efter showen.

redbullflyingillusions2-adamklingeteg

24 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *