Så kom ”Köppäbävisan” toppa listorna

Skribent:

image

(Omslaget till succésingeln, som är ritat av Per-Inge Ljungdahl.)

Låten ”Köppäbävisan” var på sin tid en stor hit, minns den väl från barndomen. Den låg etta på Svensktoppen och toppade dessutom den svenska singellistan. En låt som sjöngs på utpräglad Borlängedialekt, med barnkör i bakgrunden redan då tydligt fjärran från mainstream en kan komma. Men hur kom det sig egentligen att den hamnade där högst på listorna?

Upphovsmannen Bengt Pegefeldt intervjuas i Dalademokraten och visar det sig, det var mer eller mindre en slump att låten kom längre än till ett klassrum i Borlänge. Detta då den var ämnad som undervisningsmaterial, men efter att ha framförts på en midsommarfest 1980 så tog det rejäl fart. Resten är som en säger, historia…

http://www.dalademokraten.se/noje/tv-35-ar-sen-koppabavisan-toppade-listorna-har-berattar-upphovsmannen-om-laten

20 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *