Ett nej att ställa ut på en privat mässa, innebär ..?

Skribent:

image

Debatten om yttrandefriheten och dess gränser, har under senare tid varit i fokus. Eftersom Bokmässan först bjöd in högerextrema Nya Tider att vara med som utställare på mässan med egen monter. En mässa som har hotad yttrandefrihet som tema i år.

Beslutet att bjuda in Nya Tider fick mycket hård kritik. Det fick Bokmässan att ändra sig, Nya Tider var inte inbjudna till mässan. En vändning som inte gillades av anhängare till extremhögern. Detta då densamma gjorde en koppling mellan årets tema och det faktum att Nya Tider nu nekades plats.

Det stannar inte där. Återigen ändrar sig Bokmässan och Nya Tider är inbjudna igen. Därmed har de en monterplats. Så tvära kast, svårt att hänga med och frågan den uppkommer. För hur är det då egentligen? Innebär ett nej att ställa ut på en privat mässa att yttrandefriheten i sin tur skulle vara hotad?

Nej, det gör det inte. Utan det handlar i grunden om att ett ingånget avtal om att ställa ut på Bokmässan är bindande och kan inte ändras till ett nej. Inte ens efter hård och berättigad kritik om att bjuda in högerextrema Nya Tider, minst sagt tankeväckande..

18 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *