GöteborgsOperan sätter upp Idomeneo – Mozarts genombrottsopera

Skribent:

idomeno

Idomeneo innehåller mycket av Mozarts allra bästa musik: storslagna körer, effektfulla stormscener och arior som tar andan ur såväl publiken som sångarna. Det är en blodig opera om kampen mellan generationer, om hoppets kraft och födelsen av en ny epok. Premiär 24 september på GöteborgsOperan.

Ett pressmeddelande berättar:
Den världsberömde regissören Graham Vick har placerat den blodiga, grekiska berättelsen om kung Idomeneo i nutid. Handlingen innehåller klassiska, mytologiska ingredienser som offer, krig, farsoter, men också kärlek, hopp och den försoning som världen så innerligt behöver.

Idomeneo från 1781 betraktas som Mozarts genombrottsopera. Berättelsen är allvarlig men musiken dynamisk och äventyrlig. Sången och sångarna står i fokus i detta stora körverk, och Mozart ställer höga krav på uttolkarna av de fyra huvudrollerna. Vi är glada att kunna presentera en kvartett på hög internationell nivå, anförd av dirigenten Laurence Cummings som nu gör sin fjärde operaproduktion i huset.

Med Graham Vick och scenografen Paul Brown utlovas som vanligt en visuellt spektakulär uppsättning med stark personregi.

Representanter för media hälsas välkomna till premiären lördag 24 september kl 18.00. Recensionsbiljetter bokas på press@opera.se senast fredag 16 september.

Team
Dirigent Laurence Cummings
Regi Graham Vick
Scenografi och kostymdesign Paul Brown
Ljusdesign Giuseppe di Iorio
Koreografi Ron Howell

Medverkande
Idomeneo Paul Nilon
Idamante Luciano Botelho
IliaIda Falk Winland
Elettra (Elektra) Ingela Brimberg
Arbace Ingemar Anderson
Neptunus överstepräst Tomas Lind
Oraklets röst Mats Almgren
GÖTEBORGSOPERANS KÖR
GÖTEBORGSOPERANS ORKESTER
Statister
Dansare

14 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *