Ronneby folkteater ny regi inför teaterhösten

Skribent:

imageLäsvärt i Blekinge läns tidning idag om Ronneby Folkteater, som nu i dagarna har bildat en ny riksteatersektion tillsammans med Teaterfixarna i Ronneby.

http://www.ronnebyfolkteater.se/Media/BLT-NyRegiInforTeaterhosten.htm

En spännande teaterhöst väntas i Gamla Teatern, där Ronneby Folkteater har två scener att tillgå; en stor på andra våningen och en mindre i gatuplanet. Målet är bl a att kunna erbjuda gästspel på Folkteaterns scen för fria teatergrupper och institutioner.
I och med anslutningen till Riksteatern Blekinge kan därmed Folkteatern till förmånliga priser nå det stora utbud som finns i landet.
Scenbredden är 6.10 och det begränsar utbudet men det ger också unika förutsättningar för att utveckla en intim teaterscen i länet.

Det erbjuds pausservering i ”Bakfickan” och till det centralt läge, Gamla Teatern ligger drygt 200 meter från Ronneby resecentrum/Ronneby järnvägsstation.  Säsongen startar med följande tre föreställningar:
17 sep. ”Jag är fridlyst” – En improviserad clownföreställning om åldrande.
15 oktober gästspelar ex-blekingen Magnus Wetterholm, Teater Stadra, med ”Från min loge i en lagård”.
20 oktober gästspelar Regionteatern ”Varje våg” i blackboxen på Knut Hahnskolan

Inte alls omöjligt att jag kommer att recensera någon av de föreställningar som ska sättas upp. Det är spirande kulturliv i Ronneby, det är glädjande och viktigt.

12 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *