Läsning plus fotboll lika med sant :)

Skribent:

Ofta när en tänker på fotbollsträning för barn, så är den första tanke som en får, att det helt enkelt handlar om att de får lära sig spela ett lagspel på en gräsplan med elva spelare. Med syftet att göra mål i motståndarlagets mål och att hålla nollan för egna laget. Så har det sett ut, fram tills nu vill säga. För jag har läst om att Sölvesborgs GIF tar till ett spännande och bra grepp:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/kicka-bok-boklasning-pa-fotbollstraningen

”Under lördagen startade läsfrämjandeprojektet ”Kicka bok!” för spelarna i Sölvesborgs GIF. Under hösten och våren kommer man att läsa tio minuter i veckan under fotbollsträningarna för spelare i åldrarna 10-14 år.
– Läsning är oerhört viktigt för barnens utveckling, men det är så knutet till skolmiljön. Vi vill prova att flytta läsningen till en annan miljö, så man kan se att läsning är roligt, säger bibliotekarien Lisa Elmers som är en av de drivande bakom projektet.”

Då läsandet och läsförståelsen har gått tillbaka, vilket märks i PISA-mätningarna, så är SGIF:s projekt sålunda en alldeles utmärkt idé. Tio minuter i veckan kan låta lite, men det är en bra början att låta barn få kombinera läsande och fotbollsträning. Det då läsning ger så mycket mer än själva läsandet i sig, och nu sker det i kombination med fotboll. Spännande 🙂

10 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *