Skulpturerna på Lustholmen : Skeppsholmens konst i det fria – en bok att leva med och återkomma till

skulpturerna

Skulpturerna på Lustholmen: Skeppsholmens konst i det fria
av Rikard Larsson
Utg.datum: 2016-05-24
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner: 230 x 186 x 13 mm
Vikt: 507 g
SAB: Id
ISBN: 9789187007965

Det var länge sedan en bok gjorde mig så alltigenom glad. ”Skulpturerna på Lustholmen : Skeppsholmens konst i det fria” är en vacker bok som är en vandringstur runt Skeppsholmen för att se, betrakta och lära sig om de fascinerande skulpturer som finns på Skeppsholmen i Stockholm.

Boken är en bok att leva med, en bok att ha liggande framme, lätt åtkomlig, för att slå upp i med jämna mellanrum för att lära sig mer. Det går förstås att ta en långvandring runt Skeppsholmen och bära med sig boken och läsa och slå upp under tiden, men jag tycker både boken och skulpturerna och miljön på Skeppsholmen är värd mycket mer än så. Där finns så mycket att upptäcka, så mycket att fördjupa sig i och lära sig mer om. Om konstnärerna, om området, om konst, om historia …

Bilderna, fotona, är av hög kvalitet och bara att sitta och bläddra i boken är en ren njutning.

Jag har lite dåligt samvete för att jag inte haft tid att skriva detta förrän nu, denna milda septembermånad. Visst, det är mild väder, solen skiner och det är underbart att vandra runt på Skeppsholmen denna brittsommar-höst. Men boken kom i början av sommaren och egentligen borde förstås den här recensionen, eller om jag mer ska kalla det tipset eller hyllningen, ha kommit före musik- och konstfestivalen Stockholm Music and Arts, då många kanske hade extra tid för att upptäcka konsten på Skeppsholmen, där ju Moderna museet ligger och festivalen arrangeras. Förhoppnings återkommer festivalen nästa år och boken är ju lika bra att läsa då.

8 september, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *