Sex tips inför Bråvalla 2016

maggio

Bråvalla 2016 är den fjärde versionen av festivalen, och den är här för ett antal år framåt. Det finns ett tio-årigt avtal mellan arrangören Scorpio och Norrköping kommun. I år tjuvstartar festivalen redan idag onsdag, och det känns bra. Kanske ett sätt att bli av med de största problemen som varit att ta sig in till festivalen. När Kulturbloggen väl är på plats, så är det vissa saker vi inte vill missa. Här är sex akter vi ser fram emot på Bråvalla 2016.

 

6. Bring me the horizon, Panorama, torsdag 16.00

Vi vet, dom har varit ett antal gånger i Sverige, men vi gillar öset och energin dom ger på scenen. De har en jobbig tid, klockan 16 på torsdagen, men har också många trogna fans, så det kommer att bli kul.

 

5. Zara Larsson, Luna, torsdag 21.15

Första gången vi såg henne sjunga så var det i Tallkrogen i Stockholm. Nu mellanlandar hon på Bråvalla, efter den bejublade invigningen av fotbolls-EM, för att sen flyga vidare på en karriär som verkar gå spikrakt uppåt. Nästa chans du får att se henne, så kommer scenen att vara ändå större.

 

4. Editors, Juno, torsdag 19.00

Erkänner, är väldigt svag för den senaste skivan av Englands bästa band just nu, Editors. Längtar efter att få höra In Dream live, lite mörkare, lite mer elektronisk och helt enkelt underbar. Missa inte chansen att få se dom live.

 

3. Tenacious D, Panorama, fredag 20.30

Du som inte kom in på spelningen på Gröna Lund eller fick biljetter till spelningen på Fryshuset, har nu en ny möjlighet att se Jack Blacks Tenacious D. Mycket skämt och humor, men också faktiskt bra musik.

 

2. Laakso, Norrköping lounge, torsdag 22.30

Laakso med Markus Krunegård på sång, i det lilla tältet på den stora festivalen, kan bli en konsert det pratas om länge. ”So Happy, So sad” eller ”Breaking up with friends” från den nya skivan är låtar som lätt fastnar och som har gjort att vi sett fram mot denna konsert. Dock krockar deras konsert med Rammstein så du vet var de flesta kommer att stå.

 

1. Veronica Maggio, Panorama lördag 22.00

Hennes enda svenska festivalspelning i år. Uppladdningen inför hennes egna arenaspelning i Stockholm den 13 augusti. Spelningen på Bråvalla 2014 var magisk, och redan då var det hit efter hit. Nu två år senare blir det hit efter hit efter hit. Vi har harklat strupen, och är färdiga för allsången.

29 juni, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *