Zach Anderson i Blues Pills ser ljust på framtiden

När jag träffar bandets basist Zach Anderson efter spelningen är det en nöjd musiker jag får möta. Med kommande albumsläpp och lång turné ser framtiden ljus ut för Örebrobandet. Zach berättar att bandet släpper sitt andra album den femte augusti. Det är ett album de själva är väldigt nöjda med. De upplever att de tagit sig stor frihet i hur de ska utforma sitt sound. Genom att låta influenser ta större plats har de fått ett sound de är genuint nöjda med. Sångerskan Elin Larssons stora idol är Aretha Franklin och det märks på de nya låtarna då soul har fått en större plats i deras musik.

20160623_181946Zach Anderson berättar också att den här spelningen på Tons of Rock är upptakten till en längre turné med hela Europa på turnéplanen. De kommer besöka åtskilliga festivaler runt om på kontinenten, men också en hel del mindre spelningar på klubbar. Sverige får två besök i sommar: Bråvalla och Peace and Love. Blues Pills ser fram emot att möta sin svenska publik igen så missa inte detta.

Det finns också planer på en turné med klubbspelningar i Sverige men inget är bestämt ännu. Jag kommer utan tvekan se till att besöka en sådan spelning då jag tror att upplevelsen av Blues Pills blir ännu några snäpp bättre.

Även om det idag är en dag av avsked här i Halden, så är det också en dag av framtidshopp och Blues Pills är en bärare av det hoppet.

23 juni, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *