Bubbel av förväntningar på gudarna av Heavy Metal

20160623_182130

Foto: Maria Laakso Åman

 

Jag hör ett konstant brus av höga förväntningar. Kärleken till det största av alla klassiska hårdrocksband är påtaglig bland de cirka 10000 besökarna på festivalområdet. Tänk att vi står inför det slutliga avgörandet. Dagen då Black Sabbath avslutar sin långa strålande karriär. Det är inte mycket kvar nu. Några skälvande sista dagar och sedan finns inte längre det hårda, tunga och mystiska hårdrocksbandet från Aston, Birmingham, UK. Frågorna är också många  bland ”publikum” (publik på norska); Kan Ozzy fortfarande förtrolla? Exakt hur gloomy är Geezer Butler? Kommer den mest sataniska av gitarrister, kunna spela skjortan av sina yngre kollegor fortfarande. Och inte minst undrar nog de flesta, hur mår egentligen medlemmarna? Hur länge till kommer de leva med oss?

Nu är det bara två timmar till bandet går på scenen här i Halden. Det går nästan att ta på stämningen och förväntningarna. Vi kommer kunna säga till våra barnbarn att vi var där. Vi såg konserten där Black Sabbath tog avsked. Jag hoppas de alla får en gyllene ålderdom med god hälsa. Det är de faktiskt värda.

23 juni, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *