Finland får ett feministiskt parti

Skribent:

feminsim_finland
Bild: Feministinen puolue

Feministiskt initiativ har fått ett systerparti i Finland. Feministinen puolue (Feminist party) ska driva en feministisk partipolitik med målet att ställa upp i kommunvalet 2017.

Ett pressmeddelande skriver:
F! välkomnar det finska initiativet.

Den nygrundade partiet ser en tillbakagång i jämställdhetsutvecklingen och har på de grunderna startat ett feministiskt parti i Finland. Utgångspunkten för politiken är att jämställdhet, jämlikhet och mänskliga rättigheter inte är en självklarhet utan något som måste uppnås genom politiskt arbete. Grundare av partiet är Kvinnosaksförbundet Unionens ordförande Katju Aro och viceordförande Maryan Abdulkarim.

Det är ett glädjande besked att nu även Finland tar ett feministiskt initiativ och F! kommer att följa partiets väg på nära håll.

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Vår vision är ett fritt samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Fi förnyar politiken med de modigaste och mest omfattande förslagen för jämställdhet och jämlikhet mot alla former av diskriminering.

16 juni, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *