Britney Spears blir teater

Skribent:

britneyteater.j

She taught us all how to be fearless, and the industry wouldn’t be the same without her”
/Lady Gaga

Popstjärnan Britney Spears blir teater i Turteaterns höstproduktion: Britney, med premiär på stora scen den officiella ”Britney Day” den 5 november 2016. Skådespelaren, regissören och konstnären Py Huss-Wallin, upphovsperson till succéer som Satans demokrati (2015), Frasse & Mats – The Real Mens Show (2015) och Begränsat utrymme (2014) står för koncept och regi.

Ett pressmeddelande berättar:
Föreställningen handlar om kvinnor och popindustrin, gestaltat genom fenomenet Britney Spears. Marilyn Monroe, Amy Winehouse, Miley Cyrus och Whitney Houston är bara några artister med en liknande historia. Britney hade sitt genombrott 1999 och är nu vid sidan av Las Vegas-showen Piece Of Me aktuell med en ny skiva som ryktas släppas mycket snart. Popikonen har än en gång återuppstått och i hennes spår, med fans som Lady Gaga och Rebecca & Fiona, träder en ny generation artister fram.

– Jag imponeras av hennes styrka att aldrig ge upp, trots att hon gång på gång bryter mot det som anses smakfullt och rätt. Britney är odödlig och hennes liv säger så mycket om vår tid, säger Py Huss-Wallin som nyligen lyftes fram som årets ”genombrottare” av Tidningen Vi och tilldelades Stockholm stads kulturstipendium 2016.

Urpremiär 5 november

Text och regi Py Huss Wallin
Medverkande Bianca Traum, Nils Granberg, Katarina Krogh Engelsen, Anja Paulsson*,
Carl Gustavsson**, Johanna Malm**
Scenografi Andreas Blom, Annika Tosti***, Py Huss Wallin
Kostym Jonna Bergelin
Mask Agnes Kenttä
Ljus Ann-Marie Frithiofsson***
Ljud Robin af Ekenstam***
Dockor: Py Huss Wallin, Nils Granberg
Producent Maya Berggren
Teknisk chef Jenni Godoy/Snöret Lindén
Tekniker Robert Wiberg
Marknadsföring Therese Jonasson
Foto KlaraG
Grafisk form Mani
*Högskolan för Scen och Musik, **Teaterhögskolan i Malmö, ***Stockholms Dramatiska Högskola.

Foto: KlaraG

15 juni, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *