Titta: trailer Snowden

snowden_film

Oscarsbelönade Oliver Stones Snowden är filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt) blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen.

Edward Snowden värvades till armén när han var 20 och anställdes av CIA när han var 22. Han blev konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst, National Security Agency, när han var 26 och vid 29 års ålder fick han fly för sitt liv och lämna sitt land.

Snowden är baserad på boken The Snowden Files av Luke Harding.

Regi: Oliver Stone

Biopremiär 16 september

I rollerna: Jospeh Gordon Levitt, Shailene Woodley, Rhys Ifans, Tom Wilkinson, Nicolas Cage, Scott Eastwood m fl.

10 juni, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *