The Avalanches till Way Out West

Skribent:

avalanches_wow

The Avalanches kommer till Göteborgsfestivalen Way Out West i augusti.

Ett pressmeddelande skriver:

Det är väl egentligen allt som borde behöva sägas om detta mytomspunna band, om det inte vore för de senaste 16 åren. Ni vet de som gått sedan The Avalanches brottade ner hela världen med debutalbumet Since I Left You för att sedan, just det, lämna oss i 16 tunga år helt utan The Avalanches. 16 år av mysterium. Då och då har det dykt upp små kryptiska livstecken: En remix på Hunters & Collectors debutsingel, rykten om samarbeten med Jennifer Herrema, Danny Brown och Ariel Pink, ett dj-set i en australisk avkrok, en upphittad demo, ett textfragment på internet. Men inget The Avalanches. Förrän nu. Nytt album i sommar – kolla in magisk teaser för detta – och sedan fest på Bananpiren med oss i augusti. Visst känns det lite magiskt?

”Since I Left You” är ett av 2000-talets mest älskade album. Slant Magazine rankade det som nummer 6 av 100 när de sammanfattade 2000-talets bästa album medan Pitchfork satte dem på en 10 plats i samma kategori. 10 är också albumets placering i boken 100 Best Australian Albums.

26 maj, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *