Joel Alme spelar på en debatt med klimatmålen i fokus – i Stockholm 9 maj

Skribent:

joelalmeklimat

Klimatmålen är äntligen på plats – men vilka förändringar krävs för att nå dem?
Stormvarning arrangerar ett samtal i Stockholm den9 maj – med intressanta gäster och livemusik av Joel Alme.

Ett pressmail berättar:
Stormvarning lyfter sedan 2014 upp klimatfrågan för allmänheten tillsammans med musiker, artister, konstnärer, forskare, sakkunniga och kommunikatörer. Den 2 maj inleds en ny serie om två samtal i Stockholm där Stormvarning lyfter Sveriges förändringsmöjligheter att nå klimatmålet max 1,5 grads uppvärmning.

I slutet av 2015 hände något stort – världens länder enades om att försöka minska den globala uppvärmning till 2 grader, och ta sikte på att få uppvärmningen att stanna redan vid 1,5 grader. COP21 i Paris, detta tjugoförsta klimattoppmöte där beslutet togs, kommer förhoppningsvis att gå till historien som ett av de avgörande ögonblicken då världens länder på allvar började agera för att bromsa klimatförändringarna.

Vad innebär detta i praktiken? Förenklat betyder det att vi behöver se till att vi år 2050 inte längre använder några fossila bränslen. Alls. Det gäller alltså att förändra alla transporter, inklusive flyget, alla kontor och hem, all produktion. Och ju fortare vi gör det, desto lägre risk löper vi att klimatförändringarna skenar och ju mindre kommer det att kosta. Så 2016 är året då vi behöver gå från ord till handling.

9 maj: Vägen mot 1,5 graders uppvärmning – energi, transport, smarta elnät och ICT
Moderator: Susanna Baltcheffsky, chefredaktör Ny Teknik
Artist: Joel Alme
DJ: Y+M

Plats: Laika, Långholmsgatan 15B, Stockholm
Tid: 17.30 (dörrarna öppnas kl. 17)

Gäster:
Bo Normark (Power Circle, f.d. ABB), Anette Persson (Energimyndigheten), Thomas B Johansson (Professor emeritus vid Internationella miljöinstitutet, Lunds universitet), Misse Wester (doktor psykologi KTH), Jesper Weithz (författare och journalist, Effekt), Pia Skoglund (universitetsadjunkt vid Fakulteten för hälsa, natur-och teknikvetenskap samt Institutionen för miljö- och livsvetenskaper, Ekofilosofi, Karlstads universitet) och Anna Kramers (avdelningschef miljöstrategisk analys, FMS, PhD, forskare vid KTH).

Här kan du läsa mer om samtalet.

Foto: Anna Ledin Wirén

5 maj, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *