Musikerförbundet varslar om blockad på stadsteatrar till stöd för målarna

Skribent:

Musikerförbundet har idag, 20 april, varslat om sympatiåtgärder till stöd för Målareförbundets strejk. Om Måleriföretagen i Sverige inte tecknar ett godtagbart avtal med Målareförbundet innebär det att vi verkställer blockad mot medverkan vid alla inspelningar på stadsteatrarna i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Ett pressmeddelande berättar:
Musikerförbundet står helt bakom Målareförbundets krav i avtalsrörelsen och deras försvar av sitt lönesystem. Vi är beredda att stötta deras kamp och vidta åtgärder för att värna rimliga villkor på arbetsmarknaden.

Musikerförbundet varslar mot bakgrund av detta om blockad mot medverkan vid inspelningar som avses i kollektivavtal mellan Svensk Scenkonst och Musikerförbundet. Blockaden inleds den 2 maj klockan 07.00.

Varslet avser dessa företag
Kulturhuset Stadsteatern
Göteborgs Stadsteater
Malmö Stadsteater

Sympatiåtgärderna gäller tills vidare till dess att Målareförbundet tecknat nytt kollektivavtal med Måleriföretagen i Sverige eller Musikerförbundet återkallar sympatiåtgärden helt eller delvis.

Musikerförbundet kan komma besluta om ytterligare sympativarsel.

20 april, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *