Birgitta Egerbladh gör sin första föreställning på Soppteatern

Skribent:
Fotof: Petra Hellberg

Fotof: Petra Hellberg

Nya vägar är titeln på Birgitta Egerbladhs första föreställning på Soppteatern, som har urpremiär 3 maj. Det är ett collage av sånger, musik, dans och dikter av bland andra Karin Boye, Gunnar Ekelöf, Hjalmar Gullberg och Kristina Lugn. Birgitta Egerbladh står för regin, koreografin och musiken – dessutom medverkar hon själv som musiker och dansare. Med sig på scen har hon skådespelaren Jakob Fahlstedt.

Ett pressmeddelande berättar:
Jakob Fahlstedt medverkade senast på Kulturhuset Stadsteatern i En uppstoppad hund och Paraplyerna i Cherbourg. Han har tidigare arbetat som skådespelare vid bland annat Västmanlands Teater och Dalateatern.

Birgitta Egerbladh, koreograf, regissör och kompositör har gjort sig känd genom dansteaterföreställningar som till exempel Händelser i hemmet, Tjechovträdgården, Köra och vända eller Dit jag längtar så och Kom ta min hand. Hon har även uppmärksammats för sitt samarbete med humorgruppen Klungan.

Birgitta Egerbladh tilldelades Cullbergstipendiet av Konstnärsnämnden 2001 samt som första koreograf Svenska Dagbladets Thaliapris 2004. År 2013 utsågs hon till hedersdoktor vid humanistiska fakulteten vid Umeå universitet.

NYA VÄGAR
Urpremiär 3 maj 2016 på Klara Soppteater
Regi och koreografi: Birgitta Egerbladh
Musik: Birgitta Egerbladh
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Scenografi och kostym: Annsofi Nyberg
Medverkande: Jakob Fahlstedt & Birgitta Egerbladh

19 april, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *