Folkets Hus och Parker direktsänder baletten Don Quijote från Rysslands nationalscen Bolsjoj

Skribent:

donquijote

Bolsjojs prima ballerina Ekaterina Krysanova dansar huvudrollen i den tekniskt utmanande baletten Don Quijote. 10 april kl 17.00 livesänder Folkets Hus och Parker baletten från den anrika Bolsjojteatern i Moskva.

Bolsjojs elegans och ypperliga danskonst kombineras i Fadejetjevs kritikerrosade iscensättning av Cervantes romanklassiker om riddaren som ger sig ut i strid mot väderkvarnar med sin trogne följeslagare Sancho Panza.

Denna uppsättning av Don Quijote har helt ny scenografi och kostym. Bolsjojteatern är Rysslands nationalscen för balett och opera.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 180 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

Musik: Ludwig Minkus
Koreografi: Alexej Fadejetjev
Beräknad längd: 3 tim 10 min
Visas: 10 april 17.00

6 april, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *