Neil Young och hans band Promise of the Real, Grimes, Slayer, M83, Biffy Clyro och James Blake till Roskilde

Skribent:

Neil Young

Hela 105 akter har nu adderats till Roskildefestivalens lineup – däribland Neil Young och hans band Promise of the Real, Grimes, Slayer, M83, Biffy Clyro, James Blake, Future och Santigold. Utöver de sedan tidigare bekräftade svenska akterna Ghost, Sudakistan och Blues Pills står det nu klart att även Miike Snow, Silvana Imam, Mwuana, Anna von Hausswolf, YAST, Kablam, Paper och Kasbo spelar på årets festival. Med de nya adderingarna består nu lineupen av 179 akter från 30 länder.

Ett pressmeddelande skriver:
Förväntningarna var redan höga med sedan tidigare bekräftade akter som LCD Soundsystem, New Order, Red Hot Chili Peppers, Wiz Khalifa och Macklemore & Ryan Lewis.

Genom dagens adderingar är totalt 179 akter från fler än 30 länder bekräftade och klara att spela på den danska nonprofit-festivalen, med 130 000 entusiastiska festivalbesökare som varje år förväntar sig en lineup bestående av såväl internationella ikoner som morgondagens stjärnor.

Akterna spelar på nio olika scener där de möter publiken i festen av gemenskap och mångfald som under åtta dagar formar den tillfälliga staden Roskilde Festival.

Omdefinierad popmusik
Akter som Grimes, MØ, Tame Impala, Santigold, James Blake, M83, Ghost, Future och Bomba Estéreo omdefinierar alla popmusiken 2016. Från hiphop till metal och världsmusik till psykedelisk rock utforskar de alla en mäktig poppotential.

Lineupen visar också att rockmusiken är väldigt mycket levande, med metalhjältar som Slayer, Gojira och Cattle Decapitation precis som hårda och melodiska akter som At the Drive-In, Foals, Bring Me the Horizon, Tenacious D, The Last Shadow Puppets, Kvelertak och Uncle Acid and the Deadbeats.

En rockhistorielektion med Neil Young
För åtta år sedan gick Neil Young upp på festivalens Orange Stage och gav fansen en ordentlig lektion i rockhistoria. Den 70-årige legenden återvänder nu, med hans band Promise of the Real som bland annat består av Willie Nelsons söner. De är mer än bara ett kompband, och har inspirerat Neil Young att utforska root-traditioner på deras nya album.

Den politiske och ständigt relevante kanadensiske aktivisten har nu chansen att visa en ny generation festivalbesökare hans imponerande katalog av hits som har influerat och format rockhistorien de senaste 40 åren, som Cinnamon Girl, Rockin’ in the Free World, Cortez the Killer, Heart of Gold, My My, Hey Hey och Down by the River.

Mångfald som kärna
Roskilde Festival är ett firande av kultur och mångfald. Med gäster, volontärer och artister från hela världen reflekterar lineupen öppenhet och nyfikenhet. Moderna ikoner som New Order och PJ Harvey, regelbändande akter som LCD Soundsystem och Syrian National Orchestra for Arabic Music with Damon Albarn and Guests, elektroniska game-changers som M83, Chvrches och James Blake, urban-skatter som Bomba Estéreo och Santigold, och så mycket mer.

Lineupen erbjuder också en bred samling av några av hiphopens största och mest spännande akter: Young Thug, Future, Wiz Khalifa, Vince Staples och Macklemore & Ryan Lewis, samt UK-grimekollegorna Little Simz, Stormzy, Skepta och Elf Kid.

44 av de 179 akterna är danska, med MØ som för första gången spelar på största scenen, och stjärnskott som Liss och Alex Vargas som banar ny väg i dansk popmusik.

Anders Wahrén, Head of Programme på Roskilde Festival:
“Neil Young är lika relevant som alltid genom hans hänförande förmåga att testa nya saker och arbeta med nytt folk. Under sitt senaste besök, 2008, kallade han Roskilde Festival för världens bästa festival, och det är ingen tvekan om att han återigen kommer att leverera en överväldigande show med både nytt material och klassiker.”

“Med omtalade akter som Grimes, MØ och Santigold spelar popmusiken en stor roll i årets lineup. Även akter som Ghost och Tame Impala visar hur metal och psykedelisk rock experiementerar med popmusik och ritar om både deras egna genrer och pop i sig. Vi ser samma sak med hiphopakter som Future, Young Thug och Wiz Khalifa som spottar ut stora hits utan att förlora kredd eller edge som rappare. Vi längtar efter att se våra gäster arbeta sig igenom en skiftande lineup som tar dem till minnesvärda konserter de kanske inte planerat att gå på.”

“Vi har bokstavligen rest världen runt det senaste året för att hitta morgondagens stjärnor som kommer att uppträda jämte legender och etablerade akter. Vi ser Roskilde Festival som staden där du kan finna all den musik du inte visste att du skulle älska. Under våra resor har vi själva hittat nya favortitartister, och vi är övertygade om att våra entusiastiska besökare kommer att förälska sig i dem de med.”

Ännu en handfull akter kommer att presenteras innan festivalen går av stapeln.

Lär känna hela lineupen via roskilde-festival.dk.

6 april, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *